donderdag 2 mei 2024

Alles over de Bommelerwaard

De burgemeester gaf een noodverordening uit.

Het ging Nieuwjaarsnacht toch mis in Hedel

1 januari 2024 (door BommelerwaardNet)

HEDEL - Jaco Geurts, de burgemeester van Maasdriel heeft op in de Nieuwjaarsnacht om 2.08 uur een noodbevel afgekondigd vanwege wanordelijkheden rondom de jaarwisseling in het centrum van Hedel.

De Mobiele Eenheid (ME) rukte daar uit, nadat hulpdiensten waren bekogeld met vuurwerk, glas en stenen. De brandweer werd belaagd tijdens het blussen van een brandende auto. De ME greep in en veegde het plein leeg. De ongeregeldheden begonnen net na middernacht.

Ook in Kerkdriel braken ongeregeldheden uit. Bij een flat aan de Ipperakkeren bekogelden mensen brandweerlieden met zwaar vuur vuurwerk. Dat deden ze toen de brandweer een autobrand wilde blussen. De ravage die achterbleef, was groot.

Bevel
Het noodbevel gaf de politie toestemming om desnoods met de inzet van geweld op te treden om verdere verstoringen van de openbare orde te voorkomen. Iedereen die zich alleen of in groepsverband ophoudt in het centrum van Hedel wordt hierdoor bevolen zich direct op bevel van de politie uit het gebied te verwijderen. 'Volg te allen tijde en per direct de aanwijzingen van de politie op.' Zo klonk het.

Campagne
‘Hou Hèl Heel’, dat was de naam van de campagne die gemeente Maasdriel samen met inwoners, ondernemers en veiligheidspartners in aanloop naar de jaarwisseling voerde. Deze campagne was onderdeel van de vernieuwde aanpak om ongeregeldheden tijdens de jaarwisseling, waar Hedel afgelopen jaren mee te maken had, om te buigen naar een leuke en veilige jaarwisseling voor iedereen.

Zie ook:

Lees meer over:

Hedel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.