dinsdag 21 mei 2024

Alles over de Bommelerwaard

Gezondheid

Gezondheid is voor mensen een belangrijk goed. Een goede gezondheid staat daarom onbetwist op nummer één op het lijstje van nieuwjaarswensen.

Gezondheidszorg is ook een belangrijk politiek issue; op landelijk niveau woedt al jaren de discussie omtrent de lange wachtlijsten in de zorg, het tekort aan personeel etc.
Ook de kwaliteit van de zorg staat ter discussie, evenals de kosten gekoppeld aan de marktwerking.

Een goede gezondheid (maar ook welzijn) hangt feitelijk samen met een scala aan andere factoren, waar bijvoorbeeld ook sport deel van uit maakt. 

Uiteraard zijn er in de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel ook de nodige zorgfaciliteiten te vinden. 

  • ALGEMEEN ALARMNUMMER: 112
  • Geen spoed, wel hulp 0900 8844

Zorg
In de Bommelerwaard kunnen mensen bij de dependance van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Zaltbommel in de Kerkstraat en de Gamerschestraat terecht voor diverse onderzoeken en spreekuren.

In het Integraal Gezondheidcentrum Zaltbommel vinden meer dan 15 disciplines onderdak.  'Er is een schat aan kennis en ervaring in huis om u te ondersteunen bij uw gezondheid en/of uw klachten.'

Er zijn meer ziekenhuizen in de regio zoals het Jeroen Bosch& in Den Bosch, het Beatrixziekenhuis in Gorinchem of het Ziekenhuis Rivierenland in Tiel. In Leerdam heeft het Beatrixziekenhuis (Rivas) ook de Lingepolikliniek. Wat verderop in de streek ligt het TweeSteden Ziekenhuis in Waalwijk.

Apotheek
In Zaltbommel kan men naar twee apotheken, de Stadsapotheek Zaltbommel aan de Waterstraat, of Apotheek de Waluwe aan de Van Heemstraweg West. 

In de gemeente Maasdriel zijn dat bijvoorbeeld Apotheek Maaspoort 't Geerke in Hedel en Apotheek Kerkdriel in Kerkdriel

Huisartsen Maasdriel onder meer

Maar ook ...

Mondzorg Maasdriel in Kerkdriel
Tandartspraktijk 't Plein in Hedel

In Zaltbommel onder meer 

En ...

Tandartsenpraktijk de Wielkamp in Zaltbommel
Dental Clinics in Zaltbommel

NOOT - Uw dienstverlening ook op deze pagina? Wie aanvullingen heeft, stuurt een berichtje aan de redactie van Bommelerwaard.Net