woensdag 24 juli 2024

Alles over de Bommelerwaard

Ondernemen

Ondernemen en ondernemerschap zijn belangrijke zaken binnen de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel. Beide overheden zetten zich maximaal in om het economische klimaat te bevorderen en de samenwerking met alle ondernemende partijen zo optimaal mogelijk te laten functioneren. Samen sta je immers sterk. 

Maasdriel
De gemeente heeft binnen haar grenzen ongeveer 120 hectare aan bedrijventerrein. Deze bedrijfslocaties zijn verspreid over de kernen Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Kerkdriel, Rossum en Velddriel.

De gemeente Maasdriel heeft ook een ondernemersloket dat bedrijven wil ondersteunen en faciliteren. Twee accountmanagers bedrijven vormen samen het Ondernemersloket. De accountmanagers zijn het eerste aanspreekpunt en helpen ondernemers met zaken als vergunningen, medewerkers, uitbreidingen en financieringen. Ook op de gemeentelijke website veel aandacht voor ondernemersgerelateerde zaken.

In de gemeente Maasdriel zijn verschillende ondernemersverenigingen actief.

Zaltbommel
De gemeente Zaltbommel besteedt ook ruim aandacht aan ondernemerschap. Op de gemeentelijke website is veel info te vinden.

Wat betreft ondernemerschap bruist de gemeente Zaltbommel. Grote bedrijven, kleine bedrijven in diverse sectoren, het is er allemaal

Zo kent de gemeente diverse - strategisch gelegen - bedrijventerreinen.

  • De Wildeman te Zaltbommel
  • De Ooijk te Zaltbommel
  • Van Voordenpark en Koxkampen te Zaltbommel
  • De Waluwe in Zaltbommel
  • Veilingweg in Zaltbommel
  • Rondgang, Middelkampseweg en A2 Logistics te Gameren
  • Kraaijenhoef te Brakel

Binnenstad
De historische binnenstad van Zaltbommel en een uitgekiende plek voor een dagje shoppen of voor toerisme. De Ondernemers Vereniging Zaltbommel (OVZ) richt zich hoofdzakelijk op de winkeliers en horeca in de binnenstad met ongeveer 100 winkels. De OVZ is hiervoor het aanspreekpunt voor de gemeente.