dinsdag 21 mei 2024

Alles over de Bommelerwaard

Klik op het kaartje om het te vergroten

Roparun 2024 voor het eerst door de Bommelerwaard

3 mei 2024 (door BommelerwaardNet)

BOMMELERWAARD - Maandag, 20 mei 2024. Een estafetteloop van 500 kilometer, 210 teams met 4.849 deelnemers, een feestelijk randje en vooral ook een fantastisch bedrag dat wordt opgehaald om het leven voor mensen met kanker draaglijker te maken … De Roparun is een uniek life changing event. In het pinksterweekend van 2024 vindt het evenement weer plaats, ditmaal met een Franse en een Nederlandse route.

Er starten dit jaar weer meer dan tweehonderd teams. Met een nieuwe startlocatie in Frankrijk (Clastres) kent ook deze 33e aflevering weer twee startlocaties. Naast Clastres starten ook weer teams vanuit Enschede (Vliegveld Twenthe).

Finish
De twee routes komen onderweg bij elkaar, zodat alle teams gaan finishen (vanaf plm 11.00 uur doorlopend) op de Coolsingel in Rotterdam. Daar kunnen de helden feestelijk onthaald worden. Iedereen is daar welkom om het feest te vieren

Doorkomst Bommelerwaard
De Roparun doorkruist voor het eerst ook de Bommelerwaard. De lopers komen uit de richitng van Den Bosch, doorkruisen de Bommelerwaard en komen dan via Andel in Altena om uitiendelijk te finishen in Rotterdam op de Coolsingel.

De doorkomstlocaties voor de Bommelerwaard zijn

  • NL44 - Den Bosch
  • NL45 - Hedel
  • NL46 - Gameren
  • NL47 - Zuilichem
  • NL48 - Andel
  • NL49 - Sleeuwijk
  • NL50 - Hardinxveld-Giessendam

Een van de deelnemende teams is Team 76, De Brandwijk Bommelerwaard Runners

Zaltbommel
Vanaf 05.00 uur tot 09.00 uur zullen de teams van de Roparun ook Zaltbommel aandoen. Vanaf de Hogeweg via de binnenstad tot aan passage Hospice De Samaritaan zal de route versierd zijn.

'Versier je huis, de straat, de sportclub of organiseer een leuk buurtfeest! Maak muziek, deel wat leuks uit of zet je klapstoel langs de route en moedig aan. Samen maken we er een groot feest van!'

De meeste gezelligheid zal in de Waterstraat te vinden zijn. De horeca gaat speciaal vroeg open.
Tevens is er een speciale puzzeltocht voor de kinderen in de Boschstraat, de Waterstraat en de Gamerschestraat in de week voor de Roparun.

Luisteren
Voor de liefhebbers: Roparunradio start op vrijdag 18 mei vanaf 18:00 uur en gaat dag en nacht door tot maandag 20 mei, 20:00 uur. Tijdens het evenement zijn veel verslaggevers op de route om het evenement van start tot finish te verslaan.

Goede doelen
Ieder jaar steunt Stichting Roparun honderden goede doelen in binnen- en buitenland, die allemaal de levenskwaliteit van mensen met kanker en hun naasten verbeteren. Dat gaat van 200 euro voor spoedtrouwmanden tot 2 miljoen euro voor de uitbreiding van een centrum voor kinderoncologie.

Foto Roparun 2024.

Lees meer over:

Bommelerwaard roparun
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.