woensdag 8 februari 2023

Alles over de Bommelerwaard

Als de raad akkoord gaat, is de verkoop een feit.

Zwembad Kerkdriel wordt nu verkocht

17 januari 2023 (door BommelerwaardNet)

KERKDRIEL - Het zwembad in MFC De Kreek in Kerkdriel heeft te kampen met forse ouderdomsgebreken. Hierdoor staat het veilig gebruik van het zwembad onder druk. Om die reden vroeg de gemeente, begin 2022 aan de raad om akkoord te gaan met het voornemen tot verkoop.

Ook de ondergrond zou dan aan Resort aan de Maas B.V. (voorheen Europarcs B.V.) worden overgedragen. Het bestaande complex is voor iedereen toegankelijk en dat zal ook zo blijven. Als de raad akkoord gaat,  kan de koopovereenkomst nu getekend worden. 

Mooi resultaat
Burgemeester Henny van Kooten in een toelichtende reactie: 'We hebben het afgelopen jaar intensieve gesprekken gevoerd met Resort aan de Maas en alle huidige gebruikers om aan de randvoorwaarden te kunnen voldoen. Het is een mooi resultaat dat er nu ligt en ik hoop dat de gemeenteraad er mee instemt. De Maasdrielse inwoners kunnen er blijven zwemmen en sporten en ook de huidige verenigingen mogen gebruik blijven maken van De Kreek. En dat voor de komende twintig 20 jaar. Verder zijn we er financieel ook goed uitgekomen met elkaar.'

Recreatieappartementen
In ruil voor een forse investering mag Resort aan de Maas 75 recreatieappartementen bouwen in de directe omgeving rondom MFC De Kreek.  De plannen hiervoor moeten nog ontwikkeld en beoordeeld worden. Ook het bestemmingsplan moet nog worden aangepast.

Duurzaamheid
Resort aan de Maas B.V. heeft aangegeven, naast de bouw van een duurzaam zwembad, ook te investeren worden in duurzaamheid voor de overige onderdelen van het bestaande complex MFC De Kreek.

Foto gemeente Maasdriel.

Lees meer over:

Kerkdriel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.