woensdag 24 juli 2024

Alles over de Bommelerwaard

Passie voor ondernemen, agrarisch leven en zorg.

Zorgboerderij THuisman opent half april de deuren

2 maart 2022 (door BommelerwaardNet)

BRUCHEM - Aan de Middelstraat in Bruchem is de afgelopen maanden hard gewerkt om een nieuwe zorgboerderij te bouwen. Initiatiefnemers Gertjan en Gerrita Huisman hopen in april de deuren te kunnen openen.

Vanuit passie voor ondernemerschap (Gertjan), zorg (Gerrita) en het agrarische leven is de zorgboerderij ontstaan. Vanuit een christelijke levensovertuiging bieden ze een plek waar naastenliefde centraal staat.

“We hebben de mogelijkheid gekregen om de boerderij van Gertjan's ouders over te nemen. Deze prachtige plek willen wij delen met volwassenen en ouderen die een plek nodig hebben om actief bezig te zijn en tot rust te komen.”

Doelgroep
Zorgboerderij THuisman staat open voor alle 55-plussers die in een sociaal isolement raken, met dementie of niet-aangeboren hersenletsel of om de mantelzorger te ontlasten. De dagbesteding geeft structuur aan het dagelijks leven. De activiteiten die de kleinschalige zorgboerderij biedt. moeten goed aansluiten op de wensen van mensen en hun mogelijkheden. Hierbij staat het 'Genieten van het buitenleven, actief op de boerderij en ontmoeting met elkaar' centraal

Activiteiten
Op de zorgboerderij zijn er diversen activiteiten zoals het onderhouden van de boomgaard, dieren verzorgen, werken in de moestuin, maaltijd voorbereiden (en nuttigen), knutselen, gezelschapsspellen en nog veel meer.

Vanaf de start zal de zorgboerderij op de donderdag open zijn van 09:30 tot 15:30. 'Dit willen wij uitbreiden naar meer dagen in de week te beginnen bij de maandag.'

Meer informatie www.thuismanzorg.nl

Foto archief Bommelerwaard.Net

Lees meer over:

Bruchem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.