donderdag 25 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Zonnepark Ketelsteeg is klaar

21 september 2021 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - Energie van Hollandsche Bodem heeft de bouw van het eerste grote zonnepark van Zaltbommel afgerond. Op de oude vuilnisbelt aan de Ketelsteeg liggen nu 3200 zonnepanelen met een verwachte energieopbrengst van 1,7MW.

Het zonnepark is inmiddels aangesloten op het elektriciteitsnet en gaat zo’n 15 jaar lang 460 huishoudens van duurzame stroom voorzien. Met het zonnepark wordt bijgedragen aan de landelijke en regionale doelstelling om meer duurzame stroom op land op te wekken. Dat is nodig om de uitstoot van schadelijke broeikasgassen te verminderen.

Participatie
De Gemeente Zaltbommel heeft voor dit zonnepark een stuk grond beschikbaar gesteld. Als onderdeel van de vergunning eist de gemeente dat inwoners de mogelijkheid krijgen om financieel te participeren in het duurzame project. Dat wordt mogelijk gemaakt via een ‘obligatielening’.

Obligaties
Dochtermaatschappij van Energie van Hollandsche Bodem (EvHB), Zonnepark Ketelsteeg Zaltbommel B.V., geeft de obligatielening uit. Met het kopen van een obligatie lenen deelnemers geld uit aan de onderneming. In ruil hiervoor ontvangen obligatiehouders een vergoeding in de vorm van rente. In totaal zijn er 150 obligaties beschikbaar. Zo kunnen inwoners van de gemeente Zaltbommel profiteren van de opbrengsten van lokale duurzame energie.

Foto - archief

Lees meer over:

Zaltbommel zonnepanelen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.