donderdag 25 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

De leden konden stemmen wie financiële steun kreeg.

Zonnepanelen voor kinderboerderij, dorpshuis en voetbalclub

29 april 2022 (door Redactie)

ALTENA - BOMMELERWAARD: Stichting Kinderboerderij Werkendam Floreffehoeve, Stichting Dorpshuis Kerkwijk en V.V. Woudrichem kunnen aan de slag met het plaatsen van zonnepanelen op hun dak.

Dat is de uitkomst van een actie waarbij de leden van de coöperatieve Rabobank Altena-Bommelerwaard konden stemmen op scholen, bibliotheken theaters en buurthuizen. De gebouwen met de meeste stemmen krijgen een aanzienlijke bijdrage op de aanschaf en installatie van zonnepanelen. "Samen verduurzamen we maatschappelijke gebouwen en verlagen we de energierekening."

Toekomst
Remco Kuipéri, directeur Duurzaam Wonen samenwerkende Rabobanken waaronder ook Rabobank Altena-Bommelerwaard valt: “Culturele instellingen, bibliotheken en sportclubs maken een buurt leefbaar en dragen bij aan het woongeluk van iedereen. Het is van groot belang dat we juist ook deze gebouwen klaar maken voor de toekomst. Met deze zonnepanelen helpen we maatschappelijke organisaties hun energierekening te verlagen, zetten we een belangrijke stap in de energietransitie én dragen we bij aan een goede en gezonde leefomgeving.”

Stemmen
In de periode van 28 februari tot 31 maart brachten ruim 9.000 Rabobankleden in de regio Midden-Brabant hun stem uit op in totaal 33 deelnemende maatschappelijke organisaties. De winnaars krijgen soms wel tot de helft korting op de aanschaf en installatie van de zonnepanelen.

 

 

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.