donderdag 28 maart 2024

Alles over de Bommelerwaard

Er werd door de meisjes fanatiek gevoetbald.

Zomers voetbal voor basisscholen uit Altena en Zaltbommel

23 maart 2022 (door BommelerwaardNet)

ALTENA / ZALTBOMMEL - Meiden en jongens uit groep 8 van 17 basisscholen gingen woensdag (23-3) de onderlinge strijd aan op het voetbalveld.

Het sportieve treffen voor de meisjes vond plaats bij GDC in Eethen, de jongens voetbalden in Sleeuwijk. De wedstrijden van 15 minuten werden gespeeld op een half veld. Het weer werkte volop mee: de voetbalpotjes werden afgewerkt onder zomerse omstandigheden. Voor ouders een reden  extra om aanwezig te zijn. Natuurlijk vanwege het vervoer, maar menigeen deed langs de lijn fanatiek mee om zijn of haar kroost fanatiek aan te moedigen of tactische spelinstructies toe te roepen.


Deelnemers
In Eethen, bij vv GDC, speelden de meisjes van twaalf scholen, verdeeld over drie poules. De Zaaier uit Andel, SMB uit Zuilichem, Basisschool Oudendijk, De Leiboom uit Zaltbommel, De Parel uit Rijswijk, De Bron uit Bruchem, 't Fundament uit Genderen, De Burcht uit Aalst, Sigmund school uit Werkendam, De Hoeksteen uit Wijk en Aalburg, De Boogerd uit Aalst en De Morgenster uit Sleeuwijk.

Ook de Francsiscusschool uit Zaltbommel, School met de bijbel uit Gameren, De Almgaard uit Almkerk, Henri Dunant uit Wijk en Aalburg en, Verschoorschool uit Sleeuwijk deden mee met jongenselftallen. 

Eindstand
Bij de jongens waren De Almgaard, De Hoeksteen, Het Fundament, De Burcht de poulewinnaars.

Van de meisjes is geen eindstand ontvangen.

Volgende ronde
De eerste twee teams uit de poules gaan door naar de volgende ronde op 13 april in Sleeuwijk.

 

Foto Mediaplein Altena.Net

Lees meer over:

Zaltbommel Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.