dinsdag 16 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

De kerk uit 1719 gaat naar de koper met het beste plan.

Zes plannen voor Hervormde kerk Alem

7 december 2022 (door BommelerwaardNet)

ALEM - Voor de Hervormde kerk in Alem zijn zes plannen binnengekomen. De reactietermijn is inmiddels gesloten. De gemeente verkoopt het Hervormde kerkje aan de Sint Odradastraat 12 in Alem aan de kandidaat met het beste plan.

Komende periode worden alle ingediende plannen doorgenomen en getoetst aan de gestelde voorwaarden. Dat moet leiden tot een voorstel voor het college voor verkoop van het kerkje aan de kandidaat met het beste plan. Naar verwachting neemt het college hier in januari een besluit over.

Verkoop Hervormde kerk Alem
Het Hervormde kerkje aan de Sint Odradastraat 12 in Alem is een rijksmonument. Dit karakteristieke gebouw kennen velen wel als het Dakpannenmuseum. Het kerkje met toe- en aanbehoren, de ondergrond en de grond gelegen achter de kerk (voormalig kerkhof) verkoopt de gemeente we  een bedrag van 95.000 euro k.k. Eind oktober werd de verkoop bekendgemaakt voorzien van de oproep aan geïnteresseerden om hun plannen voor het monumentale gebouw en de bijbehorende objecten in te dienen bij de gemeente.

Foto Bommelerwaard.Net.

Zie ook:

Lees meer over:

Alem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.