zaterdag 24 september 2022

Alles over de Bommelerwaard

Zeer grote brand uitgebroken in Hurwenen - UPDATE

26 juli 2022 (door BommelerwaardNet)

HURWENEN - Aan de Groenestraat in Hurwenen brak dinsdag (26-7) in de namiddag brand uit in een champignonkwekerij. De brandweer schaalde op naar grip 1. Het is nog onbekend wat de oorzaak van de brand is. Er raakte niemand gewond.

De eerste melding kwam rond 17:45 uur bij de alarmcentrale binnen. Na 26 minuten werd opgeschaald naar 'zeer grote brand'.

Het vuur was rond 20.45 uur onder controle, zo meldt de Veiligheidsregio.

Assistentie
De brandweer rukte uit met vier tankautospuiten en kreeg assistentie van omliggende korpsen. Brandweerteams uit onder meer Zaltbommel en Gameren werden hiertoe gealarmeerd. Ook ging een ambulance naar de locatie. De politie was ter plaatse en hield toeschouwers op afstand. Later werd er een NL-alert uitgegeven.

De brand ging gepaard met grote zwarte rookwolken. Ook kwam er asbest vrij.

Meer info volgt.

UPDATE
Vakantiegangers met een camper werden naar een andere staanplaats gedirigeerd. Naast de uitgebrande kwekerij ligt een camperplaats.

De veiligheidsregio adviseerde omwonenden die overlast hebben van de rook, ramen en deuren te sluiten. Mensen in de omgeving kregen een NL-Alert.

UPDATE2
De verspreiding van asbest is beperkt gebleven. De omwonenden waarbij asbest is aangetroffen worden door de gemeente geïnformeerd. Brandweer is nog enige tijd bezig met nablussen. Aldus de Veiligheidsregio.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Hurwenen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een verzoekje.