zondag 26 juni 2022

Alles over de Bommelerwaard

Zeer grote brand in Poederoijen - update -

2 mei 2022 (door BommelerwaardNet)

POEDEROIJEN - De brandweer rukte maandagmiddag (2-5) uitvoor een 'zeer grote' brand bij een transportbedrijf aan de Maasdijk in Poederoijen. Er staat bij Van Giessen Transport een loods van 50x15 meter in brand. De brandweer schaalde op naar grip 1. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

De eerste melding kwam binnen rond kwart voor 2 's middags bij de alarmcentrale. Na 4 minuten werd opgeschaald naar 'zeer grote brand'. De vlammen slaan metershoog uit het dak. Ook zijn explosies gehoord. 

Versterking
De brandweer is uitgerukt met twee tankautospuiten en krijgt assistentie van omliggende korpsen. Onder meer vanuit Nederhemert en Gameren is versterking opgeroepen. Ook is er een ambulance naar het incident gestuurd.

Ramen deuren sluiten
Een NL-alert adviseert omwonenden ramen en deuren te sluiten. WDe Veilgheidregio laat weten: 'Er is een flinke rookontwikkeling. De rook trekt niet over dicht bebouwd gebied.' De rookwolken worden in de wijde omgeving waargenomen.

UPDATE 18:27 uur
De brandweer is in Poederoijen aan het nablussen. Daarbij komt nog enige rook vrij. NL Alert meldt: 'Houd bij overlast ramen en deuren gesloten. Deze mogen weer open als er geen overlast meer is.'
Neergedaalde deeltjes van de brand mogen met handschoenen worden opgeraapt en met het restafval worden afgegooid. 

Bij de brand vielen geen gewonden. Naast de loods ging ook het woonhuis in vlammen op.

In bevriende inwoner uit Werkendam startte een (crowdfunding) actie om de gedupeerden te helpen. Hier is DE LINK naar de actie.

Lees meer over:

Poederoijen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een verzoekje.