donderdag 22 februari 2024

Alles over de Bommelerwaard

Zeer grote brand bij groothandel bedrijventerrein Zaltbommel - UPDATES -

11 januari 2024 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - Donderdagavond (11-1) rukte de hulpdiensten uit voor een zeer grote brand bij textielhandel Lemetex in Zaltbommel. Meerdere brandweerpelotons spoedden zich naar bedrijventerrein De Wildeman. De brand is van grote afstand te zien.

Bij de alarmcentrale kwam de eerste melding even voor 22.00 uur binnen. Vrij snel daarna schaalde men op naar ‘zeer grote brand’. De Veiligheidsregio meldt een ‘uitslaande brand’. Om 22.45 uur werd fase Grip 1 afgekondigd. Bij de brandbestrijding zijn meerdere hulpverleningsdiensten betrokken. De omvang vraagt om coördinatie tussen de diensten. Ter plaatse is daarom een zogeten Commando Plaats Incident (CoPI) ingericht.

Explosies en knallen
Brandweerteams uit Gelderland, Brabant en Utrecht zijn ter plaatse gegaan om de vlammenzee te bestrijden. Er waren ook explosies of ‘knallen’ te horen, aldus berichten.

De oorzaak van de brand is onbekend. Voor zover bekend zijn er geen gewonden. ‘Blijf uit de rook mocht u last hebben van de rook dan sluit deuren en ramen', meldt de Veiligheidsregio.

UPDATE 00:00 uur
Bij de brand in heeft de brandweer in de wijde omgeving diverse metingen uitgevoerd. Hierbij worden geen gevaarlijke stoffen gemeten. Op dit moment worden er nog metingen uitgevoerd op het industrieterrein in de directe nabijheid van het pand.

UPDATE 01:00 uur
De hulpdiensten hebben hun inzet afgeschaald. De Brandweer zal nog wel de nodige tijd bezig zijn met nablussen. De ravage is groot. Van het bedrijfspand is weinig meer over.

UPDATE

Foto ter illustratie.

Lees meer over:

Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.