donderdag 28 maart 2024

Alles over de Bommelerwaard

Landelijk zijn er nog te weinig opvangplekken voor asielzoekers.

Zaltbommel verlengt crisisnoodopvang tot eind 2022

10 september 2022 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft verzocht om de opvang in de bestaande crisisnoodopvanglocaties te verlengen tot eind 2022. De oorspronkelijke sluitdatum van de tijdelijke crisisnoodopvanglocaties was 1 oktober 2022. Het verzoek voor verlenging komt, omdat er landelijk nog steeds te weinig opvangplekken zijn voor asielzoekers. Burgemeester van Maaren van gemeente Zaltbommel heeft besloten om de crisisnoodopvang in Sporthal De Ring te verlengen tot eind 2022. 

Van Maaren zegt hierover: ‘Als de crisisnoodopvanglocatie per 1 oktober wordt gesloten, betekent dat dat de mensen die hier opgevangen worden terug moeten naar Ter Apel. Dat vind ik onverantwoord. De opvang verloopt goed en we bieden mensen hier rust en onderdak’. 

Locatie
De locatie blijft een kleinschalige crisisnoodopvanglocatie, waar maximaal 65 mensen kunnen worden opgevangen. Het gaat om mensen van diverse leeftijden en nationaliteiten, alleenstaande volwassenen en gezinnen. Deze mensen willen asiel aanvragen of hebben dat al gedaan. Of ze hebben al asiel gekregen maar er is nog geen woning beschikbaar voor hen. 

Sober
De opvang is sober ingericht. Benodigd personeel voor de uitvoering van de opvang wordt gecoördineerd door Veiligheidsregio Gelderland Zuid. Er is dagelijks voldoende personeel, medische begeleiding, en zowel overdag als ’s nachts beveiliging aanwezig op de locatie. 

Foto archief ter illustratie.

Zie ook:

Lees meer over:

Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.