vrijdag 29 maart 2024

Alles over de Bommelerwaard

Een klein gebaar maakt een groot verschil.

Zaltbommel: ‘Samen optrekken tegen eenzaamheid’

6 juli 2020 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - Diverse maatschappelijke organisaties in de gemeente Zaltbommel, verenigd in de Coalitie Eén tegen Eenzaamheid, roepen iedereen op mee te doen in de strijd tegen eenzaamheid. Bij alle huishoudens in de gemeente valt deze week een flyer in de brievenbus met de oproep naar elkaar om te kijken en met tips wat mensen kunnen doen.

Klein gebaar, groot verschil
Wethouder Adrie Bragt namens deze organisaties: "De coronacrisis heeft impact op iedereen. In het bijzonder op mensen die al kwetsbaar waren en mensen met eenzaamheidsgevoelens. Gelukkig zijn er in de afgelopen maanden veel mooie initiatieven geweest om eenzame en kwetsbare mensen een hart onder de riem te steken, zoals belcirkels, boodschappendiensten en nlvoorelkaar.nl. Dat is mooi, want voor iemand die zich eenzaam voelt, kan een klein gebaar een groot verschil maken. Wij roepen iedereen op om ook nu de maatregelen steeds meer versoepelen, naar elkaar te blijven omzien."

Wat kunt u doen?
Kort samengevat: zien, horen en waarderen. Stuur een kaart, maak een mooie tekening voor opa of oma, of de buren, bell iemand op: een klein gebaar doet veel. Wees creatief en kijk wat mogelijk is: Zwaai vanaf de straat. Stuur een leuk filmpje. Maak samen een 'wandeling op afstand'. Maak bespreekbaar dat je elkaar mist: Je bent niet de enige.

Deelnemers
www.seniorweb.nl en www.jowtube.nl van stichting JOW bieden tijdelijk gratis handigeinstructievideo's over whatsapp-bellen, FaceTimen en skypen. Voor meer informatie:www.eentegeneenzaamheid.nl. Kijk onder 'Dit kun jij doen' bij 'Corona: Houd contact'. 

Of neem contact op met Welzijn Bommelerwaard, telefoonnummer 0418 - 63 42 31 (9.00 tot 13.00) of e-mail info@welzijnbommelerwaard.nl. Zij nemen snel contact op, bieden een luisterend oor en kennen de weg naar de beste mogelijkheden.

Initiatief
De flyeractie is een initiatief van de Coalitie tegen Eenzaamheid Zaltbommel. Deze coalitie bestaat uit Stichting Prezzent, het Buurtteam, gemeente Zaltbommel, Welzijn Bommelerwaard, Levensconsulent en GGD Gelderland-Zuid), Stichting Kompas, Werkzaak Rivierenland en Bibliotheek Rivierenland.
De Lokale Coalitie Een Tegen Eenzaamheid Zaltbommel draagt bij aan het voorkomen en verminder van eenzaamheid. Zij helpen inwoners waar zij terecht kunnen met hun eenzaamheidsgevoelens en wat zij zelf kunnen doen in het voorkomen of verminderen van eenzaamheid. De Lokale Coalitie wordt nog dit jaar uitgebreid met andere partners en ondernemers uit Zaltbommel.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

gemeente eenzaamheid
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.