woensdag 29 november 2023

Alles over de Bommelerwaard

Zaltbommel en Maasdriel ontvangen certificaat “Veilig Buitengebied”

27 september 2023 (door BommelerwaardNet)

BOMMELERWAARD - De burgemeesters Pieter van Maaren van de gemeente Zaltbommel en zijn ambtelijke collega Jaco Geurts (gemeente Maasdriel), alsmede de betrokken partners, ontvingen dinsdag (26-9) het certificaat ‘Veilig Buitengebied’ voor hun gemeenten.

Het certificaat betekent dat er een goede samenwerking bestaat met veel publieke en private partijen om samen te zorgen voor een schoon, heel en veilig buitengebied.

Samenwerking
Voor het veiliger maken van het buitengebied werken Zaltbommel en Maasdriel samen met ondernemers, inwoners en diverse partners. Een greep: Staatsbosbeheer, Nederlandse Jagersvereniging, Politie, Veiligheidsregio Gelderland Zuid, LTO Noord, ZLTO, Platform Tuinbouw Bommelerwaard, Wildbeheer eenheid, Rijkswaterstaat, Gelders Landschap en AVRI.

Samen sterk
Burgemeester Geurts is blij met deze vorm van samenwerking in Maasdriel en over de grenzen van de gemeente heen: 'Ons buitengebied is uitgestrekt en prachtig, maar we hebben ook zorgen over illegale praktijken en dat kunnen we alleen maar samen aanpakken.' Collega Van Maaren: 'We moeten steeds alert zijn. Door samen goed op te letten bereik je veel. Met die gezamenlijke aanpak kun je gerichter criminaliteit voorkomen en bestrijden.'

Buitengebied
In het uitgestrekte buitengebied van de veertien gemeenten in Gelderland-Zuid zijn veel fruit- en (laan)boomgaarden en mooie fiets- en wandelroutes. Dit gebied is ook enorm aantrekkelijk voor criminelen voor het bijvoorbeeld dumpen van chemisch en drugsafval. Agrariërs en tuinders hebben steeds vaker te maken met diefstal van gps-software, diesel, materialen en kostbare landbouwmachines. Door de bestaande samenwerking zijn de lijnen kort. Het delen van informatie maakt het mogelijk om gerichte maatregelen in te zetten.

Alle veertien gemeenten in Gelderland-Zuid werken overigens aan dit project mee.

Foto Gemeenten Zaltbommel / Maasdriel.

Lees meer over:

Bommelerwaard
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.