donderdag 25 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

In Aalst komen ambulances in 50% van de gevallen te laat.

Zaltbommel ‘beduusd’ door reactie minister Kuipers over aanrijtijden ambulances

9 februari 2022 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - Ernst Kuipers, minister van Volksgezondheid, liet de Tweede Kamer weten dat er geen aanwijzingen zijn dat trage ambulances leiden tot een risico voor de toegankelijkheid van zorg in de Bommelerwaard. De bewindsman zei dat in reactie op vragen van Tweede Kamerlid Attje Kuiken (PvdA). Burgemeester van Maaren van Zaltbommel is beduusd door de reactie van de minister.

De eerste burger laat weten: “Ook in de Bommelerwaard heeft iedereen recht op een ambulance die snel en op tijd komt. Het gaat om mensenlevens. We zijn teleurgesteld in de reactie van de minister en zullen blijven strijden voor goede ambulancezorg in de Bommelerwaard.” Aldus de burgemeester.

Brief
Namens het college gaat er dan ook een brief naar de minister van Volksgezondheid waarin het onbegrip en de verontwaardiging op de reactie van de minister zal doorklinken.

Te laat
In landelijke richtlijnen staat dat in 95% van de gevallen binnen 15 minuten een ambulance ter plaatse is. In de Bommelerwaard wordt dat percentage lang niet altijd gehaald. Zo komt de ambulance in de gemeente Zaltbommel in 18 procent van de gevallen te laat. In Aalst geldt dat zelfs voor de helft van alle ritten.

Lees meer over:

Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.