donderdag 18 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Woningcorporaties en gemeente sluiten Deal voor Duurzaamheid

3 juni 2020 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - De gemeente Zaltbommel en woningcorporaties De Kernen en Woonlinie werken samen om Zaltbommel verder te verduurzamen. Op woensdag 3 juni onderstreepten zij dit door het zetten van een handtekening onder de Deal voor Duurzaamheid met gezamenlijke doelstellingen en hoe deze stapsgewijs bereiken.

Wethouder Willem Posthouwer: “In Zaltbommel bestaat 24% van de woningvoorraad uit sociale huurwoningen. De woningcorporaties spelen daarom een belangrijke rol in hoe we per woning, per straat of per buurt woningen kunnen gaan verwarmen zonder het gebruik van aardgas.”

Energietransitie
Partijen zien het tekenen van genoemde deal vooral als extra aanzet tot het verder verduurzamen van de sociale woningvoorraad. Gezamenlijke doelen van de drie partijen zijn bijvoorbeeld het verkleinen van de zogeheten CO2-voetafdruk naar nul en men wil gebruikers bewustmaken van hun energieverbruik met gedragsverandering tot gevolg. 
Partijen spraken af elkaar te betrekken bij het maken van keuzes en gebruik te maken van elkaars kennis. De zorg voor onze volgende generatie is voor alle partijen de belangrijkste reden dat ze deze Deal voor Duurzaamheid aangaan.

Bij de foto: Namens de betrokken partijen zetten Willem Posthouwer (wethouder Duurzaamheid gemeente Zaltbommel), Marinus Kempe (Directeur De Kernen) en Peter van den Heuvel (Directeur Woonlinie) hun handtekening onder de intentieverklaring.

Foto gemeente Zaltbommel

Lees meer over:

Zaltbommel energietransitie
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.