woensdag 24 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Winterse week op de wallen

16 februari 2021 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - Een lekkere wandeling door een besneeuwd park en zelfs baantjes trekken op dichtgevroren grachten rondom de stadswallen. Dat kon achterliggende week met alle gemak en met plezier in het stadspark van Zaltbommel. 'Het voelde voor velen als even ruim kunnen ademhalen in de houdgreep van de Coronabeperkingen. En zo bewees het park velen weer een grote dienst.' Aldus nieuwsbrief Stadswallen Zaltbommel

Wie de voorbije week een wandeling over en langs de bolwerken maakte, ontmoette vrijwel onafgebroken een glimlach en opgetogen gezichten. Het park als een steun in een moeilijke periode. 

De dooi heeft zich inmiddels nadrukkelijk aangekondigd en heeft ook het park in zijn greep.

Restauratie
De coronamaatregelen blijven ook de voortgang van de restauratie enigszins parten spelen. Sommige onderdelen van het werk staan op een laag pitje. Maar achter de schermen zijn we druk. Met name met de aanpak van de binnengracht bij de Gamersche Poort. Simpel gezegd zitten daar twee knellende kwesties. Een zekere vervuiling uit het verleden en het ontbreken van een goede doorstroming. Het is een uitdaging om daarvoor een betaalbare en structurele oplossing te vinden.

Dit jaar staat ook in het teken van de restauratie van het derde bolwerk, het Hohenlohe. (De Stadswallen)

Foto Gemeente Zaltbommel.

Lees meer over:

Zaltbommel Stadswallen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.