donderdag 6 mei 2021

Alles over De Bommelerwaard

Winkelcentrum De Haar Ammerzoden opnieuw ingericht

28 april 2021 (door de redactie)

AMMERZODEN - Het winkelgebied van Ammerzoden wordt opnieuw ingericht. Het betreft dan winkelcentrum De Haar en de verkeerssituatie ter plaatse. Wethouder Erik van Hoften: “Samen met inwoners, ondernemers en andere betrokkenen uit de samenleving geven we winkelcentrum De Haar een impuls, zodat het nog mooier en levendiger wordt.”

Begin dit jaar startte het projectteam de eerste voorbereidingen met onder meer het ontwerp van het nieuwe winkelgebied. Daarbij zijn de wensen van inwoners en ondernemers enorm belangrijk. Naast diverse gesprekken met betrokkenen, werd ook een klankbordgroep samengesteld. Deze klankbordgroep bestaat uit een vertegenwoordiging Dorpsraad Ammerzoden-Wordragen, Ondernemersvereniging De Haar, Vereniging van Eigenaren van het appartementencomplex, Woningstichting De Kernen en Stichting Promotie Ammerzoden Dorp.

Inwoners uit Ammerzoden en Wordragen ontvangen deze week een ansichtkaart in de brievenbus. Daarop kunnen zij hun wensen en ideeën aangeven. Gedurende het project volgen meerdere momenten waarop de omgeving wordt betrokken.

Varianten
Op basis van de opgehaalde input wordt een aantal varianten ontworpen voor de nieuwe inrichting van De Haar. Deze varianten verwacht de gemeente deze zomer te bespreken met de klankbordgroep en vervolgens voor te leggen aan inwoners en andere betrokkenen. Uit de verschillende varianten kiest de gemeente samen met de betrokkenen de beste variant. In het najaar van 2021 wordt de voorkeursvariant verder uitgewerkt. De verwachting is op dit moment dat de werkzaamheden in het tweede kwartaal van 2022 kunnen starten.

Lees meer over:

winkelcentrum
Deel dit bericht met je vrienden!