zaterdag 24 september 2022

Alles over de Bommelerwaard

De wijkkrant wordt met enige regelmaat bezorgd.

Wijkkrant ‘De Vergt doet’ officieel bezorgd door burgemeester

8 mei 2021 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - Burgemeester Pieter van Maaren van Zaltbommel bezorgde hoogstpersoonlijk de nieuwe wijkkrant ‘De Vergt Doet’ en gaf daarmee het startsein voor het nieuwe buurtproject.

De wijkkrant wordt normaliter bezorgd door wijkbewoners zelf. Deze keer werden de bewoners geholpen door burgemeester Pieter van Maaren. Hij reikte de eerste krant uit aan Margret van Wijk (adjunct-directeur Bazalt Wonen) en aan Jan Dirx, wijkbewoner en oud-bestuurslid van Wijkplatform De Vergt. Samen reden ze naar verschillende locaties in de wijk en gingen met diverse buurtbewoners in gesprek.

Bakfiets
Ook Eugeni Kaspori (directeur Welzijn Bommelerwaard) was samen met haar collega’s op pad. Per bakfiets gingen zij de wijk in en vroegen bewoners hoe zij het wonen in De Vergt ervaren. Die info is input voor 'De Vergt Doet'.

Leefbaarheidsagenda
Vorig jaar stelde de gemeente samen met partners, het voormalig wijkplatform en enkele bewoners een leefbaarheidsagenda voor de wijk op. Daar komt uiteindelijk het project ‘De Vergt Doet’ uit voort.

Met behulp van een wijkkrant krijgen inwoners meer informatie over wat er in de wijk speelt. De bedoeling is dat deze wijkkrant met enige regelmaat in De Vergt bezorgd zal worden. De laatste exemplaren van de eerste editie vallen maandag op de mat bij de mensen. Wie helpen wil met verspreiden, wordt hartelijk uitgenodigd.

Social media
Daarnaast is er een Facebookpagina voor De Vergt Doet gelanceerd. Ook is er een website. Het is de bedoeling dat wijkbewoners deze communicatiemiddelen overnemen en eventueel uitbreiden.

De Vergt doet is een samenwerking van bewoners, gemeente, Bazalt Wonen, Welzijn Bommelerwaard 'en vele andere organisaties om de wijk nog leuker te maken'.

Foto FB “De Vergt doet”

Lees meer over:

Zaltbommel Wijkkrant
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een verzoekje.