woensdag 30 september 2020

Alles over De Bommelerwaard

Wie zou priester, diaken of catechist willen worden?

11 augustus 2020 (door de redactie)

REGIO / AMMERZODEN - 'Is een opleiding misschien iets voor u?' Met die vraag richt de R.K Parochie Heilige Franciscus zich vanaf de kerkelijke website tot belangstellenden binnen de parochieplaatsen: Alem, Ammerzoden, Hedel, Kerkdriel, Rossum-Hurwenen, Velddriel, Zaltbommel. In een videoboodschap van het Sint-Janscentrum in Den Bosch spreekt mgr. Gerard de Korte over de toekomst van de Kerk: wie zou priester, diaken of catechist willen worden?

Nu de laatste week van de school­va­kan­ties in Zuid-Neder­land is aangebroken, vindt de Parochie het een 'mooi moment' om te onder­zoeken of er gelovigen in de parochie pries­ter, diaken of cate­chist willen wor­den.

Opleiding en vorming
In onderstaande videoboodschap spreekt mgr. Gerard de Korte over het belang van oplei­ding en vor­ming van de genoemde kerkelijke functionarissen. De studierector vertelt over de inhoud van de studie theologie en godsdienstwetenschappen, krijgt de kijker een rondleiding door het opleidingshuis, delen studenten en ambtsdragers hun ervaring met studie en praktijk.

Wie belangstelling heeft kan zich aanmelden voor één van de diocesane opleidingen aan het Sint-Janscentrum in Den Bosch.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

parochie
Deel dit bericht met je vrienden!