vrijdag 29 maart 2024

Alles over de Bommelerwaard

Het college en de gemeenteraad kunnen aan de slag.

Wethouders Maasdriel zijn formeel benoemd

9 juni 2022 (door BommelerwaardNet)

MAASDRIEL - Tijdens een extra raadsvergadering (9-6)  van de gemeente Maasdriel werden vier wethouders formeel benoemd vanhit Samen Sterk Maasdriel (SSM) en CDA Maasdriel. Ook het bestuursakkoord ‘Samen Doen’, leidraad voor de komende vier jaar, werd gepresenteerd.

Het college laat hierover weten: “Er komen grote maatschappelijke ontwikkelingen op ons af. Denk aan de woningbouwcrisis, het veranderende klimaat, de toenemende vluchtelingenstromen door de oorlog in Oekraïne en het groeiende aantal taken dat het Rijk bij gemeenten onderbrengt. De ontwikkelingen en de uitdagingen waar we voor komen te staan, pakken we samen op met de gemeenteraad, inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners. Zo zorgen we er samen voor dat Maasdriel een plek blijft waar het voor iedereen prettig wonen, werken en ondernemen is.“

Portefeuilleverdeling
De portefeuilleverdeling ziet er als volgt uit:

• Erik van Hoften (SSM) (linksachter): financiën, beheer openbare ruimte, grondzaken, verkeer en vervoer, duurzaamheid, leefbaarheid – kerngericht werken, sport, ontwikkeling lokaal bestuur en gemeenschappelijke regelingen, subsidiebeleid.

• Michiel Alexander de Raaf (SSM) (links voor): ruimtelijke ordening, bouwen, wonen, Omgevingswet, maatschappelijk vastgoed.

• Anita Sørensen (CDA) (rechts voor): jeugd, WMO, werk en inkomen, onderwijs, kunst en cultuur, welzijn, volksgezondheid, minimabeleid en schuldhulpverlening, inburgering.

• Peter de Vries (CDA) (rechts achter): recreatie en toerisme, economische zaken, natuur en landschap, rivieren en water buitendijks, majeure projecten.

• Burgemeester Henny Van Kooten (niet op de foto): openbare orde en veiligheid, bedrijfsvoering, bestuurlijke samenwerking, documentaire informatievoorziening, evenementen, informatie en automatisering, overleg collectief dorpsraden en kerken, personeel en organisatie, publieke dienstverlening, toezicht en (integrale) handhaving.

Bestuursakkoord 
Het bestuursakkoord dat bestaat uit 23 thema’s en de volledige portefeuilleverdeling van het college is terug te vinden op maasdriel.nl.

Foto archief ter illustratie. Onder: gemeente Maasdriel.

Zie ook:

Lees meer over:

Maasdriel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.