vrijdag 29 september 2023

Alles over de Bommelerwaard

Welzijn Bommelerwaard zet vrijwilligers in het zonnetje

28 mei 2021 (door BommelerwaardNet)

BRAKEL / BRUCHEM - Welzijn Bommelerwaard zet, in het internationale ‘Jaar van de Vrijwilliger’ een aantal vrijwilligers in het zonnetje voor het mooie werk dat zij doen.

Stichting De Vier Heerlijkheden in Brakel

Francien van Dam en Ingeborg Verweij, respectievelijk voorzitter en vrijwilligerscoördinator van Welzijn Bommelerwaard, brachten een bezoek aan  Stichting “De Vier Heerlijkheden” in Brakel. De vrijwilligers van deze stichting verzamelen historische informatie en foto’s van de dorpen Aalst, Brakel, Poederoijen en Zuilichem. Francien en Ingeborg kregen een rondleiding in het prachtige mini-museum in Brakel door Ronald Looijen, voorzitter van “De Vier Heerlijkheden. Hij vertelde vol passie over de geschiedenis van Brakel en andere dorpen. In het museum staat een bijzondere stoel; het verhaal gaat dat Koning Willem 3 in 1861 naar Brakel (en de Bommelerwaard) kwam vanwege de dijkdoorbraken en de rampspoed die hierop volgde. Bij zijn bezoek aan de Heer van Brakel heeft hij in deze bijzondere stoel gezeten.

Dierenopvangtehuis De Bommelerwaard in Bruchem

Ook werd dierenopvangtehuis De Bommelerwaard in Bruchem bezocht. Zwerfhonden en -katten worden hier liefdevol opgevangen, krijgen aandacht en worden verzorgd door een dertigtal enthousiaste vrijwilligers. Simone Schuts, beleidsmedewerker Samenleving bij de gemeente Zaltbommel, kreeg een rondleiding van Marcel van Bakel en een collega vrijwilliger bij het dierenopvangtehuis.

Het huidige pand is sterk verouderd en plannen voor nieuwbouw zijn in volle ontwikkeling. De vrijwilligers kijken er erg naar een nieuw pand te kunnen betrekken met mooie hokken en modernere voorzieningen voor de dieren.

De vrijwilligers van beide organisaties zetten zich vol overgave in en doen het werk met veel plezier en enthousiasme. De vrijwilligers werden symbolisch bedankt met een kistje ‘bedankt-koekjes’, gebakken door medewerkers van In de Roos Zaltbommel.

Interesse in vrijwilligerswerk
Kijk voor leuke vacatures op www.welzijnbommelerwaard.nl/vrijwilligerswerk of neem contact op met Welzijn Bommelerwaard

 

Foto Welzijn Bommelerwaard

Lees meer over:

vrijwilligers Brakel Bruchem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.