donderdag 18 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Waterstand wordt gemonitord en leidt niet tot ernstige zorgen

18 juli 2021 (door BommelerwaardNet)

BOMMELERWAARD - De (komende) waterstand in de gemeente Zaltbommel biedt geen reden tot zorg. Het is de verwachting dat de hoogte van het water ruim onder de kritische grens blijft. Aldus burgemeester Pieter van Maaren.

De komende dagen heeft de regio te maken met waterstanden die ook vaker in de winter voorkomen en geen grote problemen geven. Wel kunnen agrariërs, campings en mensen die vlakbij de rivier wonen enige overlast ervaren.

Van Maaren: 'De afgelopen dagen hebben we de situatie goed in de gaten gehouden en dat blijven we de komende dagen doen. Vannacht hebben we, uit voorzorg, ondersteund bij het toevoegen van zand aan een dijk bij de Neswaarden in Aalst. Deze dijk kon eventueel voor lichte overlast zorgen en dat wilden we graag voorkomen.'

Meer informatie

Meer informatie en de laatste stand van zaken vindt u op het liveblog van het Waterschap Rivierenland  en de waterkaart van Rijkswaterstaat.
Wie vragen heeft over de waterstand in Zaltbommel kan contact opnemen en vragen naar team veiligheid via 14 0418 bereikbaar tijdens kantooruren.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.