zaterdag 20 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Deze eerder geplande oefening staat los van het hoogwater in juli.

Waterschap oefent ‘gaten dichten’ in kademuur Zaltbommel

4 augustus 2021 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - Woensdag (11-8) oefent Waterschap Rivierenland het sluiten van vier coupures in Zaltbommel. Bij hoogwater op de Waal sluit het waterschap deze ‘gaten’ in de kademuur, zodat het gebied erachter veilig is voor het rivierwater. Deze oefening stond al gepland en staat dus los van het hoogwater in juli.

Het gaat deze woensdag om de vier coupures aan de Steenweg ter hoogte van brasserie 't Zusje en supermarkt Albert Heijn. De coupures worden tussen 8.00 uur en 15.00 uur om de beurt gesloten en weer geopend. De weg wordt niet afgesloten en de supermarkt blijft bereikbaar.

Aluminium schotten
Tijdens de oefening wordt gekeken of de procedures goed verlopen, of het materieel in orde is en hoe de samenwerking met de gemeente verloopt en met de aannemer die de plaatsing van het materiaal verzorgt.

Verkeer hoeft niet om te rijden. Het waterschap doet er alles aan om de verkeershinder zo kort mogelijk te laten duren. Gemeente Zaltbommel treft de benodigde verkeersmaatregelen. 

Coupures

Coupures zijn doorgangen voor verkeer en voetgangers in waterkeringen, zoals dijken en kades. Om goed voorbereid te zijn op hoogwatersituaties oefent het waterschap jaarlijks de sluiting van een aantal van de in totaal 52 coupures in het rivierengebied. Iedere coupure komt eens in de vijf jaar aan de beurt. 

Foto Waterschap Rivierenland.

Lees meer over:

hoogwater Zaltbommel coupures
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.