vrijdag 29 maart 2024

Alles over de Bommelerwaard

De percelen zijn te gebruiken voor het winnen van gras.

Waterschap geeft dijkhellingen uit

19 oktober 2022 (door BommelerwaardNet)

REGIO - Waterschap Rivierenland geeft voor 2023 ruim 275 hectare dijkhellingen uit in het Rivierengebied. De percelen zijn te gebruiken voor het winnen van gras: twee keer maaien en afvoeren.

Waterschap Rivierenland laat weten dat het in totaal gaat om 24 dijktrajecten. De uit te geven percelen zijn verdeeld over het gehele werkgebied van het Waterschap. Ze worden op 14 en 21 november 2022 uitgegeven.

Inschrijving
De inschrijving op de genoemde inschrijfdata sluit steeds om 12.00 uur ’s middags. Belangstellenden kunnen alleen digitaal inschrijven via het digitale platform van Negometrix. 'Inschrijvingen die buiten Negometrix worden ingediend, worden niet in behandeling genomen en ongeldig verklaard.'

Inschrijving 14 november 2022

Inschrijving 21 november 2022

Informatie
Vragen over de ligging van de trajecten en bijbehorende overeenkomsten kunnen worden gesteld per e-mail servicedeskgrondzaken@wsrl.nl

Maaien
De grasmat op de dijk is de eerste bescherming tegen beschadiging. Daarnaast stimuleert het waterschap de functie van de dijk voor biodiversiteit. Dat betekent dat eerder maaien en over een langere periode. Maaisel wordt altijd afgevoerd. En bij het maaien wil men garanderen dat fauna altijd een vlucht- en verblijfplaats heeft op de dijk.

Daarom vindt de eerste maaironde plaats in twee fasen. Eerst wordt tussen 1 en 20 mei de helft van de dijk gemaaid, in de praktijk zal dit ofwel het binnentalud of – buitentalud zijn. De keuze wordt gemaakt op basis van advies door een externe ecoloog. De tweede helft wordt minstens zes weken later gemaaid, als de eerste helft weer flink is gegroeid.

De tweede maaironde vindt plaats vanaf tussen 15 augustus en 1 oktober. Hierbij wordt al het gras op de dijken in één keer gemaaid. Waar de grasmat sterk genoeg is, is dit de enige maaironde.

Foto Waterschap.

Lees meer over:

Bommelerwaard Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.