donderdag 22 februari 2024

Alles over de Bommelerwaard

Sloten lopen snel vol.

Wateroverlast in de regio door regen

12 januari 2023 (door Redactie)

REGIO - Door de vele regen en een golfje op de grote rivieren is het rivierengebied drijfnat. Om wateroverlast te beperken, draaien de gemalen van het Waterschap volop. Ook neemt men extra maatregelen. Vragen over de wateroverlast? Bel: 0344-649999

Al sinds de feestdagen is het nat weer en ook de grote rivieren stegen: door neerslag en kwel is de bodem verzadigd. Alle regen die nu valt, wordt door de bodem niet opgenomen maar komt snel in de sloot. In de afgelopen 48 uur viel in de Alblasserwaard, Vijfheerenlanden en Altena bijna 50mm regen. Dat is veel in korte tijd. In het oosten viel iets minder regen.

Sloten staan erg vol water. Ook kunnen riooloverstorten zorgen voor stankoverlast.

Gemalen draaien volop
Alle gemalen van het Waterschap draaien volop om water af te voeren naar de grote rivieren. In Hardinxveld-Giessendam staan nu extra pompen om knelpunten te ontlasten. Op verzoek van het Waterschap sloot de provincie Zuid-Holland donderdag de Arkelse Dam tussen Linge en Merwedekanaal: de Linge stijgt en zo ontlast men het kanaal. Het duurt even voordat het water in de sloot merkbaar zakt.

De verwachting is dat er vrijdag minder regen bij valt en dat peilen zullen zakken. Zaterdag wordt opnieuw een natte dag.

Foto - Archief Altena.Net.

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.