zaterdag 19 juni 2021

Alles over de Bommelerwaard

Wateroverlast door noodweer in Zaltbommel
Straten blank, lekkage, binnen gutsend water, overlopende riolen ...

Wateroverlast door noodweer in Zaltbommel

5 juni 2021 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - Vrijdag (4-6) teisterde een ongekend noodweer delen van de provincie Brabant. Ook in Zaltbommel viel veel hemelwater in relatief korte tijd. Albert Heijn en Gall & Gall aan de Steenweg sloten voortijdig hun deuren wegens lekkage in het dak. Ook bij de Lidl werd wateroverlast gemeld.

In Zaltbommel zorgden hoosbuien voor wateroverlast op verschillende plekken in de gemeente. 'De riolen lopen binnen korte tijd vol. Dit kan leiden tot overlast.' Zo stond de Toepadweg blank en meldden verschillende inwoners wateroverlast door borrelende en overlopende toiletten en opkomend water in de badkamer. Elders stonden auto's tot aan de deuren in het water. In de Gamersestraat gutste het water de winkels binnen door (te snel) rijdende auto's. Bij de brandweer kwamen overlastmeldingen binnen vanuit de Waluwe en de binnenstad. 

De gemeente op Facebook: 'Zodra de regen afneemt zal het waterpeil in het riool weer snel zakken.'

Startklaar
Albert Heijn liet om 22:00 uur weten: 'Momenteel zijn we hard bezig om de winkel weer startklaar te maken voor morgenochtend. Wij verwachten morgen om 08:00 uur weer open te gaan! Bedankt voor uw steun en hulp!'

Vrijdag gold voor de zuidelijke provincies code geel vanwege de forse onweersbuien. 

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Noodweer regen
Deel dit bericht met je vrienden!