zaterdag 22 juni 2024

Alles over de Bommelerwaard

Wandelen door de Kindertuin in het Stadspark …

Wandelen door de Kindertuin: wie wil, kan mee

6 juni 2024 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - Stadsarchitect François de Virieu veranderde de vestingwerken van Zaltbommel vanaf 1834 tot een groen landschapspark. De gemeente Zaltbommel restaureert de stadswallen, zij dat zij weer weer de aanblik krijgen zoals De Virieu het ontwierp en uitvoerde. Een deel van het herstelplan omvat ook de zogeheten Kindertuin. De gemeente gaat er informatieve wandelingen onrganiseren, bij voldoende belangstelling.

De laatste fase van de restauratie van het stadspark is de Kindertuin. Deze zal zeker niet ingrijpend veranderen. Ook in de tijd van De Virieu was het een open ruimte waar mensen samenkwamen. De voornaamste aanpassingen zijn het terugbrengen van de oorspronkelijke padenstructuur in de Kindertuin (foto), het verleggen van enkele toegangspaden naar de oorspronkelijke loop. 

Wat wel en niet
Ook leeft de vraag bij veel mensen wat er allemaal kan en niet kan in de Kindertuin. Om belangstellenden te informeren over de plannen organiseert de gemeente wandelingen met kleine groepjes door het park. 'Tijdens die wandelingen luisteren we graag naar u. Reacties op de vragen als: 'wat is de functie van de Kindertuin in de toekomst? Wat gaan we er wel en wat gaan we er niet doen?', die aanhoren we graag. Voor alle duidelijkheid: we inventariseren de ideeën en gaan daar serieus mee om. Maar uiteraard gaat het om meedenken, suggesties. Toezeggingen kunnen we uiteraard niet doen. Dat klinkt logisch, maar helderheid is hier een groot goed. Kortom een uitwisseling van ideeën met respect voor elkaars opvattingen: de uitkomst zal altijd een compromis zijn.' 

Opgeven
Aanmelden voor de wandelingen op donderdagavond en vrijdagmiddag kan via: ggroeneveld@zaltbommel.nl. De wandelingen zijn in de zomermaanden op donderdag om 19.30 uur en op vrijdagmiddag om 14.00 uur. 

'We wachten af wat de interesse voor de wandelingen/rondleidingen is, voor we de mogelijkheid bieden van inschrijving.' Dan volgen ook concrete data.

Inschrijven voor Nieuwsbrief Stadswallen Zaltbommel kan HIER.

Foto gemeente Zaltbommel.

Lees meer over:

Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.