vrijdag 19 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

VVD wil weten welke steunplannen gemeente Maasdriel heeft na de pandemie

17 januari 2022 (door BommelerwaardNet)

MAASDRIEL - VVD Maasdriel wil graag van het college weten wat de plannen van de gemeente zijn om in Maasdriel het maatschappelijke herstel rond de pandemie zo soepel mogelijk te laten verlopen.

De samenleving gaat gebukt onder de ernstige gevolgen van de Coronapandemie. Door de negatieve effecten van Corona wordt de komende jaren naar verwachting een groter beroep gedaan op ondersteuning. Veel gemeentes in Nederland ontwikkelen om die reden al volop herstelplannen voor burgers en ondernemers. VVD Maasdriel wil daarom weten of de gemeente al herstelplannen heeft en welke dat dan precies zijn en hoe deze ondernemers en inwoners met zorgen over inkomen ondersteunen. 

Ondersteuning
Ook is de partij belangstellend of het verenigingsleven en maatschappelijke instellingen eveneens gecompenseerd worden voor de geleden verliezen tijdens de pandemie. Maar ook: 'Komt er ondersteuning vanuit de gemeente om de eenzaamheid en het sociale isolement tegen te gaan? En hoe denkt de gemeente de problematiek bij vrijwilligers en mantelzorgers op te vangen?' 

Jeugd
De fractie vraagt zich tot slot ook af of er speciale maatregelen getroffen worden om de jeugd te ondersteunen na de pandemie en wat dat totaalpakket dan wel mag gaan kosten.
 

Lees meer over:

Maasdriel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.