dinsdag 7 juli 2020

Alles over De Bommelerwaard

Directeur Ed Dumrese: 'We snappen dat gevoel.'

 Vragen over afzetting vesting

26 juni 2020 (door de redactie)

POEDEROIJEN. - Loevestein is sinds 1 juni weer dagelijks geopend, waarbij het verplicht is om een kaartje én tijdsblokticket aan te schaffen voordat je komt. Ook voor het horecaterras. Dat levert bij mensen vragen en soms onbegrip op. Loevestein legt het uit.

“We ontvangen vragen van trouwe bezoekers die teleurgesteld zijn dat ze niet zomaar koffie kunnen drinken”, zegt directeur Ed Dumrese. “We snappen dat gevoel, maar Loevestein is in eerste plaats een museum en we moeten onze bezoekers onder andere goed spreiden en reguleren via eenrichtingsroutes. Wij zijn verantwoordelijk voor heel de vesting. Daarom is er gekozen om één generieke maatregel te treffen om de gezondheid van onze museumbezoekers en medewerkers te garanderen. We evalueren na de zomer en afhankelijk van de corona-maatregelen, of de afsluiting blijft of dat deze wellicht verschoven wordt.”

Echter is er goed nieuws voor de wandelaars en fietsers. In juli en augustus komt er voor de afsluiting een kiosk-to-go te staan. Hier kunnen passanten koffie, fris, een ijsje of wat lekkers meenemen voor onderweg. 

Pas
“Achter de schermen wordt er ondertussen hard gewerkt aan een pas, waarmee we juist de regionale en trouwe bezoeker tegemoet willen komen” aldus Dumrese. “Mede ook omdat we vanaf deze maand jaarrond geopend zijn. Met de andere extra plannen die er zijn, belooft dit niet alleen voor de nationale en internationale toeristen een must-see te zijn, maar ook een pareltje in de eigen achtertuin voor mensen uit de regio."

Foto Slot Loevestein

Lees meer over:

slot loevestein
Deel dit bericht met je vrienden!