vrijdag 29 maart 2024

Alles over de Bommelerwaard

Versoepeling voor openen terrassen mogelijk

28 mei 2020 (door BommelerwaardNet)

MAASDRIEL - Per 1 juni aanstaande mag de horeca in Nederland weer open. Zo ook in Maasdriel. Velen zijn er blij mee, toch resten er nog wat vragen bij diverse ondernemers als het gaat over het gebruik van de terassen.

De gemeente Maasdriel liet weten dat, gezien de bijzondere omstandigheden, versoepeling voor de horeca per 1 juni onder voorwaarden mogelijk zal worden. Horecaondernemers kunnen zo voldoen aan de richtlijnen van de Rijksoverheid. De gemeente Maasdriel: 'Denk hierbij aan de anderhalve-meter-eis. Dit is één van de voorwaarden om terrassen weer te mogen openen. Daarnaast gelden er randvoorwaarden van de gemeente op het moment dat horecaondernemers willen afwijken van hun reguliere terrassituatie.'

Wie daarvoor in aanmerking wil komen, kan een initiatief indienen bij de gemeente. Via de meldingsplicht houdt de gemeente zo zicht op de verschillende initiatieven en worden vergunningsprocedures en leges voorkomen. 'De verruiming van bestaande terrassen is vergunningsvrij. Mocht een horecaondernemer nog geen reguliere terrasvergunning hebben dan kan die worden aangevraagd volgens de normale vergunningsprocedure.' Aldus de gemeente.

Meer info: www.maasdriel.nl

Lees ook:
Horeca buurgemeente Woudrichem worstelt met 1.5 meter

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Maasdriel terrassen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.