woensdag 29 november 2023

Alles over de Bommelerwaard

De enkeling verstiert het voor de rest ...

Vernielingen nieuwe speeltuin in Bruchem

29 mei 2020 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL / BRUCHEM - De gebiedsregisseur bij de gemeente Zaltbommel, Jos Meerssman, plaatste een oproep op de socials aan de jeugd en ouders in Bruchem. Dit naar aanleiding van de vernielingen in de speeltuin aan de Akkerstraat. Meerssman hoop dat ouders met hun kids in gesprek gaan.

"We hebben veel geld gestopt in de aanleg van twee nieuwe speeltuinen. Helaas zijn de eerste vernielingen in de speeltuin aan de Akkerstraat een feit. De afscheiding met het weiland ernaast heeft er nog geen week gestaan. Het mooie kastanjehouten hekwerk is van de palen afgetrapt. Dat is een kostbare zaak en wordt nu vervangen door gaas.
Ook hebben kinderen een aantal planten met wortel en al uit de grond getrokken. Tot slot is eind vorige week de kabel van het zitje van de tokkelbaan beschadigd, er zit een knik in.
Los van deze vernielingen is het hekwerk ook bedoeld als afscheiding van het naastgelegen weiland. Die grond is niet van de gemeente en daar hebben kinderen niets te zoeken."

Meerssman hoopt dat ouders met hun kinderen in gesprek gaan. 'Om de boel heel te houden'. De gebeidsregisseur reailseert zich dat het merendeel van de bezoekers en kinderen zich wel netjes gedraagt en veel plezier heeft van de speeltuin. Het is de enkeling die het verziekt voor de rest.

Droogte
Meerssman legt in zijn bericht ook uit dat het gras helaas niet is opgekomen door de droogte. 'We hebben afgesproken dat we het nu niet meer proberen voor de zomer, wel zullen we het onkruid kort houden. In het najaar, wanneer de omstandigheden beter zijn (warm en natter), kijken we of er nog een zaaironde nodig is. Dit probleem hebben we overigens op meer plekken in de gemeente.'

Foto redactie Bommelerwaard.Net

Lees meer over:

Speeltuin Bruchem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.