vrijdag 29 september 2023

Alles over de Bommelerwaard

Gratis op avontuur tijdens Kinderboekenweek.

Verhalen én gratis toegang op Loevestein

15 september 2023 (door BommelerwaardNet)

POEDEROIJEN - Slot Loevestein nodigt jonge avonturiers en boekenliefhebbers uit op woensdagmiddag en in het weekend tijdens de Kinderboekenweek. Er zijn voorleesmomenten, speciale rondleidingen en leuke workshops gepland om kinderen en hun families te vermaken en te inspireren.

In 1621 ontsnapte Hugo de Groot op spectaculaire wijze uit Slot Loevestein door zich te verbergen in een boekenkist, die door nietsvermoedende soldaten naar buiten werd gedragen.

Deze kist, die normaal gesproken een grote hoeveelheid boeken bevatte, symboliseert de band tussen boeken en Slot Loevestein. Tijdens de Kinderboekenweek op Loevestein maken kinderen op een speelse wijze kennis met prachtige kinderboeken, geschiedenis en avontuur. Het thema van de Kinderboekenweek is 'Bij mij thuis'. De geselecteerde boeken gaan over onderwerpen zoals verhuizen, vluchten en de verschillen tussen mensen, waardoor ze goed aansluiten bij thema’s die bij Loevestein centraal staan.

Loevestein sluit op 4, 6, 7, 8, 11 en 13 oktober aan bij de Kinderboekenweek. Meer info is te vinden op de website van het slot.

Foto Nadia ten Wolde.

Lees meer over:

Poederoijen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.