donderdag 22 februari 2024

Alles over de Bommelerwaard

Op de 106.4FM is enkel ruis te horen ...

Uitzendingen Oké FM definitief gestopt

1 februari 2023 (door BommelerwaardNet)

ALTENA / BOMMELERWAARD - Radio Oké FM zwijgt. De zender is stil. Zonder verder (pers)bericht, zonder iets van afscheid aan de luisteraars ging de zender op 'zwart'.

Het bestuur van de Aalburgse Omroep Stichting kondigde het op 15 januari al wel aan 'op korte termijn' te zullen stoppen. In een verklaring liet men weten geen 'mogelijkheden te hebben om de komende vijf jaar de wettelijke taak, conform de mediawet op een correcte manier in te vullen'. Investeringen in 'een gedateerde studio en een niet toereikend FM-zenderpark' zag het bestuur niet meer als 'verantwoord'.

Zwart
Dinsdag 1 februari ging het station daadwerkelijk 'op zwart': de uitzendingen zijn gestopt. Wie nu afstemt op de 104.9 of 106.4 FM hoort enkel stilte. Ruis hooguit. Ook via de website, de stream, is de zender niet meer te beluisteren. 

Vertrokken met stille trom. Radio Oké FM is definitief uit de lucht. Gezien de eerdere, grote aantallen reacties op de socials, zullen velen dat als een gemis ervaren.

30 jaar
Op 20 mei 2022 vierde het station nog zijn 30-jarig radiobestaan. Het radiostation begon in de voormalige gemeente Aalburg. Daar werden de fundamenten gelegd van de omroep die een grote schare luisteraars kende. Van Hawaii Hit FM via Aalburg FM (2005) naar Oké FM. De voor velen vertrouwde freuqentie 106.4 FM ging alle jaren met de radio-omroep mee.

Foto Bommelerwaard.Net

Zie ook:

Lees meer over:

Bommelerwaard
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.