vrijdag 19 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Toilet Markt wordt opgeknapt voor tijdelijk openbaar gebruik

5 november 2021 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - Het college van B en W heeft besloten om het markttoilet op te knappen en tijdelijk open te stellen als openbaar toilet.

Dit gebeurt in aansluiting op de eerder geuitte wens van de gemeenteraad die een openbare toiletvoorziening in de binnenstad wil. Uit het ingestelde locatieonderzoek kwam De Bossche Poort uiteindelijk als meest geschikte plek naar voren. Omdat de realisatie daarvan nog even op zich laat wachten is onderzocht of een tijdelijke oplossing in binnenstad mogelijk is. En die is er.

Operationeel
Het college ziet als tijdelijke oplossing voor een openbaar toilet in de binnenstad het opknappen van het markttoilet onder het stadhuis en dit toilet tijdelijk open te stellen. Het toilet is dan dagelijks geopend tussen 10.00 en 21.00 uur in de zomerperiode en van 10.00 tot 18.00 uur in de wintermaanden. Het toilet is alleen niet geschikt voor mindervaliden.
Het oude, opgeknapte markttoilet onder het stadhuis zal in januari 2022 operationeel zijn.

Overbrugging 
De gemeenteraad droeg het college eerder op een openbaar toilet in de binnenstad van Zaltbommel te realiseren. Een openbare voorziening zonder beperkingen, zonder openingstijden en geschikt voor mindervaliden. Het college laat weten: 'Omdat gekozen is voor de realisatie van het toilet in een project dat nog gerealiseerd moet worden (Bossche Poort - red.) is er gezocht naar een overbruggingsoplossing. Deze is gevonden in het opknappen en openstellen van het huidige markttoilet onder het stadhuis.'

Brief
Alle omwonenden en bezwaarmakers uit de voorgaande fase worden middels een brief op de hoogte gesteld van het collegebesluit.

Lees meer over:

Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.