woensdag 29 november 2023

Alles over de Bommelerwaard

Kox is o.a. lid van de Eerste Kamer voor de SP.

Tiny Kox trapt bij SP Zaltbommel politieke jaar af

25 september 2023 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - SP-afdeling Bommelerwaard ontving zondag (24-9) Tiny Kox om samen met hem het nieuwe politieke seizoen af te trappen.

Kox is lid van de Eerste Kamer voor de SP en president van de Raad van Europa. Vanuit zijn enorme politieke ervaring ging hij in op de vraag wat 'het linkse antwoord is op de verrechtsing van de politiek en samenleving'. Kox stelde daarbij twee begrippen centraal: hoop en angst. SP Zaltbommel laat weten: 'Kox leerde tijdens zijn politieke loopbaan dat mensen in tijden van angst minder snel op links stemmen. De grote opdracht voor links is dan ook een klimaat van hoop te creëren, waarbinnen het linkse verhaal een logisch en haalbaar alternatief is.'

Nieuw bestuur
Voorafgaand aan de bijeenkomst met Kox stemden de leden over een nieuw bestuur en een nieuwe voorzitter. Het nieuwe bestuur werd met grote steun van de leden gekozen en bestaat uit Ad van de Goede (voorzitter), Ad Kros, Vlasta de Groot-Piskora, Anneke Ripmeester (penningmeester), Martijn Stoutjesdijk, Stef Dingemans en Adriaan de Waal. 

Foto Aangeleverd.

Lees meer over:

Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.