woensdag 24 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Tijdelijk toilet nu beschikbaar op Bommelse Markt

19 januari 2022 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - Een openbaar toilet in de binnenstad, althans de locatie, hield de gemoederen eerder stevig bezig. Nu is er een oplossing. Tijdelijk althans. Wethouder Gijs van Leeuwen opende dinsdagmiddag (18-1) het voorlopige openbaar toilet in het stadhuis aan de Markt in Zaltbommel. Dit deed hij samen met Ivo Thonon, beleidsadviseur van de Maag Lever Darm Stichting.

De tijdelijke toiletvoorziening blijft geopend tot de realisatie van het definitieve openbare toilet bij de Bossche Poort.

Een openbaar toilet in de binnenstad van Zaltbommel is een wens voor velen. Door het gebrek aan (openbare) toiletten kunnen ruim 2 miljoen buik- en blaaspatiënten, maar ook vrouwen, gehandicapten, ouders met jonge kinderen, dagjesmensen en toeristen niet onbezorgd op pad. Met de komst van een openbaar toilet in de Bossche Poort in de binnenstad van Zaltbommel wil wethouder Van Leeuwen deze zorg weg te nemen.

Bossche Poort
De raad verzocht het colleget om een openbaar toilet in de binnenstad van Zaltbommel te realiseren. De wens betrof een openbare voorziening zonder beperkingen, zonder openingstijden en geschikt voor mindervaliden. De nieuw te realiseren parkeergarage, zoals voorzien in de plannen bij de Bossche Poort, bleek de meest geschikte locatie. Tot de opening van deze locatie is er een tijdelijk oplossing gezocht.

Tijdelijk
Deze oplossing is gevonden in de vorm van het opknappen van het markttoilet onder het stadhuis aan de Markt en deze tijdelijk open te stellen. Dit toilet is niet geschikt voor mindervaliden en is geopend tussen 10.00 en 21.00 uur. Het onderhoud wordt gedaan door de medewerkers van In de Roos, LockedSafe sluit in de avond de toiletten af.

Foto gemeente Zaltbommel.

Zie ook:

Lees meer over:

Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.