donderdag 22 februari 2024

Alles over de Bommelerwaard

Bij de afgesloten wegdelen staan borden met eenrichtingsverkeer.

Tijdelijk eenrichtingsverkeer op aantal gemeentelijke wegen Maasdriel

24 april 2023 (door BommelerwaardNet)

HEDEL /  ROSSUM : De provinciale weg N831 is afgesloten sinds dinsdag 11 april 2023 tot 26 mei. Provincie Gelderland is bezig met groot onderhoud aan de weg tussen de Alemse rotonde en de Grote Inghweg. Naast de aangegeven omleidingsroutes rijdt ook veel verkeer over andere gemeentelijke wegen. In overleg met de gemeente Maasdriel stelt de Provincie Gelderland daarom op die gemeentelijke wegen eenrichtingsverkeer in. Doorgaand verkeer wordt via borden omgeleid.

Provincie Gelderland is bezig met het groot onderhoud van de N831 en legt een vrijliggend fietspad aan voor een veilige, toekomstbestendige weg. Door de wegafsluiting rijdt er nu veel meer (sluip-)verkeer op de omliggende wegen in de gemeente Maasdriel. Deze wegen zijn daar niet geschikt voor. Vooral bij het passeren van voertuigen ontstaan gevaarlijke situaties. Via navigatiesystemen en verkeersborden worden verkeersdeelnemers naar de aangegeven omleidingsroute geleid. Toch leidt dat nog steeds tot veel verkeer op de gemeentelijke wegen. Bij de gemeentelijke (plattelands-)wegen rondom het afgesloten wegdeel (Alemse rotonde – Grote Inghweg) worden zijn borden met eenrichtingsverkeer geplaatst. 

Overlast verminderen
Bij het werken aan de weg doet provincie Gelderland er alles aan om de overlast zo min mogelijk te laten zijn. Maar hinder is niet te vermijden. De periodes van afsluitingen en het gebruik van omleidingsroutes worden zo kort mogelijk gehouden. Met als resultaat een mooie nieuwe weg met verkeer dat vlot en veilig doorstroomt. De provincie roept weggebruikers op om zich aan de omleidingsroutes te houden, geen sluiproutes te gebruiken, aanwijzingen op borden én van verkeersregelaars op te volgen, zich aan de maximumsnelheid te houden en op te letten met fietsers (schoolgaande jeugd) en wandelaars.

Actuele informatie over dit project op www.gelderland.nl/N831-hedel-rossum

Foto archief ter illustratie.

Zie ook:

Lees meer over:

Rossum Hedel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.