zaterdag 20 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Bertus de Leeuw winnaar kunstverkiezing “Typisch Maasdriel”

12 juni 2021 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - Van 12 juni t/m 27 juni kun je het werk van tien Maasdrielse kunstenaars bewonderen in de Sint-Maartenskerk in Zaltbommel. Zij deden het afgelopen jaar mee aan de kunstverkiezing ‘Typisch Maasdriel’. Bertus de Leeuw werd winnaar.

Vrijdag (11-6) werd de tentoonstelling officieel geopend door wethouder Anita Sørensen en werd ook bekendgemaakt wie de winnaar is van de kunstverkiezing. Dat werd Bertus de Leeuw, met zijn kunstwerk "Wij Maasdriel". Hij ontving de prijs uit handen van kunsthistoricus en jurylid Roland Gieles. De Leeuw wint 3000 euro en zijn winnende kunstwerk wordt na de tentoonstelling in de St. Maartenskerk een jaar lang geëxposeerd in het gemeentehuis van Kerkdriel.

Typisch Maasdriel
In de tentoonstelling het werk van tien Maasdrielse kunstenaars die deel nemen aan de kunstverkiezing Typisch Maasdriel. De gemeente Maasdriel, in samenwerking met Stichting Kunst in de Gemeente, riep eerder kunstenaars op hun werk in te sturen. Uit dertig inzendingen zijn tien kunstwerken geselecteerd.

Voor openingstijden en meer informatie over de tentoonstelling www.publiek-online.nl.

Zie ook:

Lees meer over:

Zaltbommel Maasdriel kunstenaars
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.