donderdag 30 maart 2023

Alles over de Bommelerwaard

Wethouder Erik van Hoften is enthousiast over de actie.

Straten in Maasdriel krijgen stapsgewijze ledverlichting

27 januari 2022 (door BommelerwaardNet)

ROSSUM - De komende jaren vervangt de gemeente Maasdriel alle traditionele verlichting in de openbare ruimte door ledverlichting. Led verbruikt veel minder energie en heeft minder onderhoud nodig. Daarmee worden zowel onderhouds- als energiekosten bespaard. Woensdag (26-1) trapte wethouder Erik van Hoften de actie af in Rossum met het plaatsen van ledverlichting in een lokale lichtmast.

Rond 2025 moet alle openbare verlichting in Maasdriel vervangen zijn door ledverlichting. Dat is het doel van een grootschalige actie. Wethouder Erik van Hoften is enthousiast over de actie: 'Ledverlichting verbruikt veel minder energie dan traditionele verlichting en heeft minder onderhoud nodig. Daarmee besparen we op zowel onderhouds- als energiekosten. Zo werken we samen aan een duurzaam Maasdriel.'

De helft
Op dit moment staan er binnen de gemeente Maasdriel ongeveer 4.700 lichtmasten, waarvan er 1.265 al zijn voorzien van ledverlichting. De overige verlichting is nu of in de nabije toekomst aan vervanging toe. Als onderdeel van de actie voorziet de gemeente nog eens 1.200 masten van ledverlichting. Van die 1.200 wordt van 800 exemplaren de hele mast vervangen. Naar verwachting heeft de helft van alle lichtmasten in Maasdriel komende zomer een ledlamp. Verspreid over de komende jaren volgt de rest.

Foto gemeente Maasdriel.

Lees meer over:

Rossum
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.