vrijdag 19 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

‘Allemaal gezond in de Bommelerwaard’.

Stimuleren gezondheid doel Preventieakkoord

22 januari 2022 (door BommelerwaardNet)

BOMMELERWAARD - De gemeenten Maasdriel en Zaltbommel met partners uit de Bommelerwaard slaan de handen in elkaar om bij inwoners een gezonde leefstijl te stimuleren. Die afspraken staan in het Bommelerwaards preventieakkoord.

‘Allemaal gezond in de Bommelerwaard’. Dat is het doel van het preventieakkoord. De eerste periode richten partijen zich vooral op de jongste inwoners, iedereen onder de 18 jaar. Het is belangrijk dat alle kinderen een goede, gezonde start kunnen maken in hun leven. De focus ligt We drie thema’s waar in de Bommelerwaard veel winst op te behalen is. Dat zijn een gezond gewicht, het verminderen van alcoholgebrui en het vergroten van de veerkracht.

Aan de slag
Overtuigd van de meerwaarde van een gezamenlijke aanpak ondertekende wethouder Anita Sørensen het preventieakkoord: “Onze gemeente biedt alle mogelijkheden voor een gezonde leefstijl. Denk aan de prachtige plekken die uitnodigen om buiten lekker te gaan bewegen. Toch valt er nog veel winst te behalen op het gebied van een gezond gewicht, vergroten van de veerkracht en alcoholgebruik. Inwoners zijn zich nog niet altijd bewust van de mogelijkheden of kunnen wel wat hulp gebruiken op weg naar een gezondere leefstijl. Daar gaan we samen met onze partners mee aan de slag.”

Klik hier voor het preventieakkoord.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Bommelerwaard
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.