vrijdag 29 september 2023

Alles over de Bommelerwaard

Vrijwilligers proberen de eenzaamheid bij mensen te doorbreken.

Stichting Met je Hart start in Bommelerwaard

8 september 2020 (door BommelerwaardNet)

BOMMELERWAARD - Stichting Met je Hart Bommelerwaard zet zich samen met enthousiaste vrijwilligers in om eenzaamheid van mensen in de Bommelerwaard te doorbreken. De wethouders Anita Sørensen en haar ambtgenoot Adrie Bragt (gemeenten Maasdriel en Zaltbommel) maakten inmiddels kennis met de stchting.

De missie van Stichting Met je Hart is het 'verbinden van kwetsbare mensen'. Om dat te bereiken worden diverse initiatieven opgepakt, zoals het project ‘Eet met je hart’ waarbij kleine groepjes senioren elkaar regelmatig ontmoeten in lokale restaurants. Door deelnemers proactief te benaderen, samen te werken met enthousiaste, lokale partners en de deelnemers zoveel mogelijk te ontzorgen gelooft de stichting dat het mogelijk is om eenzame mensen uit hun huis te krijgen. 

Aanpak eenzaamheid
Wethouders Sørensen en Bragt juichen de komst van de stichting naar de Bommelerwaard toe. ‘Eenzaamheid is een maatschappelijk probleem dat aandacht vraagt van de hele samenleving. Ik ben blij dat een groep enthousiaste vrijwilligers bij wil dragen aan de aanpak daarvan in de Bommelerwaard’, aldus wethouder Sørensen. In de gemeente Zaltbommel is ook de Lokale Coalitie tegen Eenzaamheid actief. Wethouder Bragt: ‘Het is geweldig dat er nu nog meer vrijwilligers samen met ons de strijd tegen eenzaamheid aan willen gaan. Zo kunnen we inwoners met gevoelens van eenzaamheid nog beter helpen.’

Bommelerwaard
De stichting Met je hart is in 2013 opgericht in Utrecht. In 2019 ontving de stichting de vrijwilligersprijs Appeltje van Oranje van koningin Maxima. Inmiddels is Met je Hart actief in 33 Nederlandse gemeenten. En nu dus ook in de Bommelerwaard. Actrice en ondernemer Hanna Verboom, zelf ook woonachtig in de Bommelerwaard, is ambassadrice van Stichting Met je Hart Bommelerwaard.

Lees meer over:

eenzaamheid
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.