woensdag 24 juli 2024

Alles over de Bommelerwaard

De raden brengen nog advies uit voordat het Commissariaat besluit.

Stichting BWG TV nieuwe lokale omroep Bommelerwaard

14 november 2023 (door BommelerwaardNet)

BOMMELERWAARD - Stichting BWG TV heeft zich gemeld als nieuwe lokale omroep voor de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel. De stichting stapt in het gat dat de Aalburgse Omroep Stichting achterliet toen deze de stekker uit de Oké FM trok eerder dit jaar. Stichting BWG TV is onderdeel van de Bommelerwaardgids.

Het Commissariaat voor de Media (CvdM) trok op 9 mei jl. de aanwijzing voor de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel van Stichting OKE FM in op diens verzoek. Belangstellenden konden vanaf dat moment een aanvraag indienen. Op 25 juli meldde 2023 Stichting BWG TV zich bij bij het CvdM. Aldus de brief van het Commissariaat aan de gemeenten.
Eventuele andere geïnteresseerden hadden tot 30 oktober 2023 de tijd om een aanvraag in te dienen. Dat gebeurde niet. De aanvraag van Stichting BWG TV betreft naast Maasdriel, ook de gemeente Zaltbommel.

Advies
Voordat het Commissariaat een beslissing neemt over de ingediende aanvraag, moeten de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel advies uitbrengen of Stichting BWG TV voldoet aan de wettelijke toegangscriteria. De gemeenteraden hebben hiervoor tot uiterlijk 12 maart 2024 de tijd.

Videoreportages
Stichting BWG TV is, als onderdeel van Bommelerwaardgids, actief in het produceren van wekelijkse videoreportages. Martin van Hemert (huidig redacteur Bommelerwaardgids en voormalig programmamaker OkéFM) is één van de drijvende krachten achter het media-initiatief samen met André Versteeg (cameraman). Komende tijd werkt de stichting de plannen verder uit.

Foto archief ter illustratie.

Zie ook:

Lees meer over:

lokale omroep Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.