woensdag 8 februari 2023

Alles over de Bommelerwaard

'Moet een naam zijn die zwembad en sporthal verenigt.'

Stemmen voor nieuwe namen sportcomplex is gestart

22 januari 2021 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - Ruim 270 namen werden ingezonden bij de namenwedstrijd voor het nieuwe sportcomplex in Zaltbommel. De gemeente is overweldigd door het aantal én de kwaliteit van de inzendingen. De jury selecteerde vier namen. U kunt stemmen op uw favoriet van 20 tot en met 27 januari.

De jury koos een uiteenlopende selectie van namen: “Het moest een naam zijn die lekker ‘bekt’ met liefst harde korte klanken. Ook wilden we graag een naam die beide onderdelen van het complex, zwembad én sporthal, verenigt. En een naam die herkenning oproept en geen verwarring met andere zaken veroorzaakt."

Uiteenlopend
Uiteindelijk zijn het vier uiteenlopende namen geworden. De Sportwaard slaat op de Bommelerwaard waar gesport kan worden in het zwembad en de sporthal. Salto is een sportterm en een verwijzing naar de oude naam van de stad, namelijk Saltboemel. De Mispel was het oudste symbool van de graven van Gelre en komt voor op het zegel en het wapen van Zaltbommel. Ook heeft De Mispel een relatie met carnaval in Zaltbommel en roept daarmee vrolijke gevoelens op. En ZWaluwe (met twee hoofdletters) tot slot is een samentrekking van de plaatsnaam Zaltbommel en de wijk Waluwe waarin het complex gelegen is.

De jury bestaat uit vertegenwoordigers van drie sportverenigingen (zwemvereniging Zaltbommel, basketbalvereniging Ardito en volleybalvereniging Phoenix), wethouder sport en de projectleider, Kees Zondag.

Stemmen
De jury maakt begin februari de winnende naam bekend. Van 20 tot en met 27 januari kunt u stemmen. De naam met de meeste stemmen wint. De jury maakt begin februari de winnende naam bekend. Die naam komt op de gevel van het nieuwe sportcomplex. De eerste inzender wint een leuke prijs.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Zaltbommel sporthal
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.