donderdag 18 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Buitendienstmedewerker Gerrit den Besten bij de prullenbak die klaar is voor transport.

Stadswallen krijgen 20 bakken voor afval en hondenpoep

25 maart 2021 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - 'Wanneer komen er afvalbakken op de bolwerken?' is een veel gestelde, en terechte, vraag. Welnu, ze komen er aan. Het eerste exemplaar verschijnt op korte termijn aan het begin van het Hohenlohe bolwerk. Bij wijze van proef.  Zo blijkt uit de jongste nieuwsbrief van Stadswallen.

Het is de bedoeling dat er zowel afval als zakjes met hondenpoep in de bakken verdwijnen. De bolwerkers, de drie vaste onderhoudsmedewerkers van het park, kijken dan ook met enige spanning uit naar de komst van de bakken. Tot op heden hadden zij vooral op maandag hun handen vol aan het opruimen van achteloos weggeworpen afval in het park. Niet zelden was de oogst van een week twee grote vuilniszakken vol.

Twintig bakken
Op termijn komen in totaal twintig van deze bakken op de wallen te staan. Steeds aan het begin en einde van een bolwerk. En een enkele halverwege op een 'strategische' plek, zoals bij de muziektent bijvoorbeeld.

Donkergroen
De bakken zien er wat vorm betreft hetzelfde uit als de prullenbakken die her en der in de binnenstad staan. Enkel de kleur wijkt af, die is gelijk aan het donkergroen van de bankjes in het park.

Op de foto buitendienstmedewerker Gerrit den Besten met de prullenbak die ongeduldig wacht op transport naar het park.

Foto Nieuwsbrief Stadswallen

Lees meer over:

Zaltbommel Stadswallen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.