donderdag 28 maart 2024

Alles over de Bommelerwaard

Biesboschgids: daar moet je wel wat voor doen …

Staatsbosbeheer zoekt Biesboschgidsen

5 april 2022 (door Redactie)

ALTENA - Wie passie heeft voor de Biesbosch en het leuk vindt om zijn/haar enthousiasme te delen met anderen kan wellicht aan de slag als Biesboschgids. 

Vanwege grote belangstelling voor de excursies van Staatsbosbeheer is men op zoek naar nieuwe vrijwillige Biesboschgidsen.

Opleiding
Biesboschgids ben je overigens niet zomaar. Je start eerst met de basisopleiding grorganiseerd samen met Biesboschcentrum Dordrecht en IVN Natuureducatie. Ook loop je stage bij ervaren gidsen en uiteindelijk ga je zelfstandig aan de slag. 

Binnenkort start er een nieuwe opleiding. De opleiding bestaat uit teaalf bijeenkomsten en loopt van mei t/m september 2022. De cursusavonden zijn op de dinsdagavonden, de excursies op zaterdagochtenden.

Bijeenkomsten
Omdat de gidsen uit een ruim gebied rondom de Biesbosch komen, worden de bijeenkomsten zowel aan de Brabantse als de Hollandse kant gehouden, met als locatie de beide bezoekerscentra in Dordrecht en Drimmelen en het Biesboschmuseum in Werkendam.

Bijdrage
Er wordt een bijdrage van 180 euro per persoon gevraagd voor deelname aan deze cursus. Cursisten kunnen na twee jaar actief te zijn als Biesboschgids het bedrag voor 50 % terug ontvangen van de organisatie.

Staatsbosbeheer: 'Ben je geïnteresseerd in het volgen van de opleiding tot Biesboschgids, stuur dan zo snel mogelijk een e-mail met alle contactgegevens en een korte uitleg van uw motivatie naar Wim Ruis: w.ruis@ivn.nl.'

Foto Staatsbosbeheer.

Lees meer over:

Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.