donderdag 28 maart 2024

Alles over de Bommelerwaard

De reactie waren uiterst positief.

St. Caecillia Ammerzoden speelt weer traditioneel in de kerstnacht

24 december 2021 (door BommelerwaardNet)

AMMERZODEN / WELL / WORDRAGEN:  Kerstnacht 1914. "Door het gebulder van het geschut heen hoorden wij de kerstklokken luiden. Direct na de aflossing van de wacht gingen wij naar de nachtmis in Monster.
Eenmaal in de kerk rijpte bij mij de belofte, dat ik .heel mijn leven, tijdens de kerstnacht in Ammerzoden, muziek zal maken als ons land voor de oorlog gespaaril zal blijven.
En zo is geschied ...
Ik begon met Johan.es van Berkel in 1977 waarna de oorlog nog een jaar voortduurde''

Driekske van Wordragen.

In de Kerstnacht (24 december) speelt Sint Caecillia in Ammerzoden, Well en Wordragen. De fanfare dpet dat met groepjes van vier muzikanten. Ook onder de huidge omstandigheden kan de traditie dus worden voortgezet.

UPDATE - Reacties

De reacties na afloop waren lovend. Een greep: 'Het is mooi om dit te horen in zo'n stille nacht..' Maar ook: 'Voor mij was het pas Kerst als ik de fanfare gehoord had. Altijd een kippenvelmoment.' En: 'Ik geniet er zo van, het ultieme kerstgevoel.' En: 'Ik wil graag een nachtje slapen in Ammerzoden, zo bijzonder.' Tot slot: 'Het was weer geweldig. Om half twee wakker geworden vannacht van mooie muziek. Heerlijk!' En: 'Een mooie traditie.' 'Toch een lichtpuntje in deze Coronatijd.'

Foto Fanfare St. Caecillia Ammerzoden.

Lees meer over:

Well Ammerzoden Wordragen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.