donderdag 22 februari 2024

Alles over de Bommelerwaard

Martijn Stoutjesdijk overhandigt een schaal bonbons aan cliënten van Dagcentrum Harmonika.

SP steekt zorgverleners en cliënten hart onder de riem


27 januari 2021 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL / ROSSUM - SP Bommelerwaard deelde vorige week bonbons uit bij twee zorginstellingen: bij Dagcentrum Harmonika in Zaltbommel en De Vaste Burcht in Rossum. Het gebaar was bedoeld als teken van waardring voor de inzet van de medewerkers onder lastige omstandigheden.

SP-afdelingsvoorzitter Tineke van Dijk: 'Onze zorgverleners moeten nu alles op alles zetten om de zorg draaiende te houden. Dat doen ze met hun hele hart, onder ontzettend moeilijke omstandigheden. De SP vindt het belangrijk om te laten zien dat ze worden gewaardeerd. Nu met deze actie als hart onder de riem, maar deze zorgverleners – en de cliënten die ze begeleiden of verzorgen – verdienen natuurlijk echte waardering. En daar blijven we ons keihard voor inzetten.'

Applaus
De SP meent dat waardering niet alleen mag bestaan uit applaus. 'Het werk was al zwaar, de werkdruk enorm door tekort aan collega's. Maar onder de huidige omstandigheden is het extra zwaar. Er zijn ontzettend veel extra mensen nodig die in de zorg gaan werken en ook daarom is een eerlijke beloning ontzettend belangrijk. Daarmee laten we echte waardering zien voor het belangrijke werk dat deze mensen dag in dag uit doen', zegt Martijn Stoutjesdijk, fractievoorzitter SP Zaltbommel.

Foto SP Bommelerwaard
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.